Innovatief leren via Spectades Leerplatform

Cursussen, trainingen, opleidingen… medewerkers worden overspoeld met informatie. Maar wat blijft er van hangen? 66% van de geleerde stof is na een maand weer vergeten! Zonde van de tijd én van het geld. Daarom realiseerde Spectades haar Leerplatform. Met gebruik van de app Knowingo realiseerde Spectades een leerplatform dat iedere dag in slechts een paar minuten bouwt aan het kennisniveau van medewerkers. Dit gebeurt door de inzet van kunstmatige intelligentie en gamificatie, wat staat voor het gebruik van spelprincipes en speeltechnieken in een niet-spelcontext om menselijk gedrag op een positieve wijze te sturen, zoals via navigatie-apps, sociale media en in wetenschappelijk onderzoek. Onderzoek toont aan dat wanneer je lesstof aanbiedt via de verschillende spelelementen van de app dit vijf keer zo effectief is dan het gebruikelijke cursustraject. Dit omdat de app de aandacht trekt en zich aanpast aan het individuele leerpatroon van de medewerker. Ook zorgt het voor de nodige herhaling en werkt het motiverend.

Spectades ervaring
Accountmanager Rowan Doorduin van Spectades: “Om te voldoen aan de eisen voor ISO-certificering waren wij op zoek naar de ideale manier om kennis te delen en te borgen in onze eigen organisatie en in die van klanten. Zo kwamen we op de app Knowingo. De app gebruikt alle gebruikelijk zaken uit een computerspel. Zo zijn het game-denken, de game-technieken en spelelementen gebruikt in een leeromgeving, die je als platformbezitter moet vullen met vragen. We implementeerden de app eerst in onze eigen organisatie en we kwamen al snel tot de conclusie dat we na de introductietraining via de app in een paar minuten per dag, spelenderwijs leerden en bijhielden wat we moeten weten en dat herhaling ervoor zorgt dat het niet meer vergeten wordt. Dit laatste vooral door de juiste vraag op het juiste moment, op basis van je eigen persoonlijke vergeetcurve ”.

Op maat leren
Spectades Leerplatform werkt dus via een app. Medewerkers leren waar en wanneer hen dat uitkomt, op hun smartphone of tablet. De unieke zelflerende kunstmatige intelligentie van de app zorgt ervoor dat iedere cursist een perfect op hem of haar afgestemde leerervaring doorloopt, waarmee kennis spelenderwijs wordt opgebouwd en nooit meer vergeten wordt. De app stuurt je ook berichten om aan te geven wanneer je moet spelen en initieert toetsen of examens. Dat is vergelijkbaar met de levels uit de gamewereld. Maar je kan zelf je leertijd inplannen en op je eigen tempo leren.

Noordgastransport
Rowan: “Na introductie in eigen omgeving hebben we het leerplatform geïntroduceerd bij Noordgastransport. Naast een introductie onderwerp binnen Knowingo voor nieuw personeel en algemene kennis, hebben we een onderwerp gemaakt dat gerelateerd is aan safety. Dat leerde ons en Noordgastransport dat door het leerplatform het volgen van veiligheidsprotocollen voor de medewerkers eenvoudiger wordt en de kennis hiervan beter blijft hangen. Verder kun je met hulp van de app de opgedane kennis na een training goed borgen en kun je certificaten actueel houden. Zo maken we leren niet alleen leuker maar is het ook meetbaar en betrouwbaar. Na deze stap gaan we komende tijd de unieke leer-omgeving verder uitrollen voor introductie, kennisdeling en toepassing van Infor EAM bij klanten”.

Meer weten over Spectades Leerplatform? Download de whitepaper

 

Scroll naar top