Spectades NEN2767-4 Conditiemeting voor Infrastructuur

Spectades ontwikkelde een nieuwe toepassing om de resultaten van een NEN2767-4 conditiemeting van een bouwdeel in de infrastructuur, direct in te voeren in Infor EAM.

Om efficiënt en effectief NEN2767-resultaten te registreren en te analyseren ontwikkelde Spectades een standaardtoepassing om de conditie van bedrijfsmiddelen over een lange termijn beter te kunnen handhaven en optimaliseren. Hierbij is gebruik gemaakt van een standaard beschikbare functionaliteit in Infor EAM.

Tablet en smartphone
Spectades NEN2767-4 Conditiemeting is ontwikkeld om het proces van een conditiemeting van een bouwdeel direct te doorlopen in Infor met behulp van tablet of smartphone. Dat scheelt veel tijd. Het risico op fouten bij het overnemen van data uit een andere applicatie of systeem wordt hierdoor beduidend gereduceerd. De nieuwe toepassing levert dus een besparing op in tijd en kosten(!) en zorgt ervoor dat het proces van conditiemeting efficiënter en effectiever wordt doorlopen.

Realiseer juistheid van data, besparing in tijd en kosten: Spectades NEN2767-4 Conditiemeting de toepassing in Infor EAM die het mogelijk maakt om NEN2767-4 Conditiemetingen op een gebruiksvriendelijke manier, makkelijk, effectief en efficiënt uit te voeren.

De norm – NEN 2767
Net zoals je zelf een goede of slechte conditie hebt, kun je ook de conditie van een gebouw of weg meten. Maar hoe meet je de conditie van een gebouw of een weg? En hoe zorg je ervoor dat iedereen dit op dezelfde objectieve manier doet? Het antwoord op deze vragen is te vinden in NEN 2767: inmiddels dé norm voor conditiemeting. NEN 2767-4 is dat o.a. voor infrastructuur. Hiermee kan gestuurd worden op prestatie-eisen, zodat een eigenaar of beheerder inzicht heeft in de aanwezige gebreken en weet welke risico’s hij loopt als die niet worden opgelost. Een conditiemeting is niet anders dan het herleiden van een geconstateerd gebrek via een checklist naar een score die iets zegt over de algemene conditie van het betreffende bouwdeel.

Spectades NEN2767-4 Conditiemeting helpt om conditiemetingen direct effectiever en efficiënter te registreren waardoor kwaliteitsverbetering in je organisatie wordt gerealiseerd die bijdraagt aan de kwaliteits- en innovatieambities van je organisatie.

NEN2767-4 conditiemetingen voor Infrastructuur
De norm NEN 2767-4 beschrijft de decompositie in 3 niveaus van installatie: Beheerobjecten – Elementen – Bouwdelen en gegroepeerd naar vakdiscipline. En de gebrekenlijst gegroepeerd naar Materiaalsoort en Gebreken, opgesplitst in gebrekensoort, gebrekengroep, gebrekentype.
Voor uitvoering van conditiemetingen kan de NEN2767-4 content worden geüpload in Infor met EAM Upload of Import Utility evenals de decompositie en de gebrekenlijst voor een bouwdeel. De nieuwe functionaliteit Spectades NEN2767-4 Conditiemeting is een universele module om conditiemetingen uit te voeren op basis van gebrekenlijsten, parameters en een scorematrix.

Kernwoorden Spectades NEN2767-4 Conditiemeting
direct – juister – gebruiksvriendelijker – makkelijker – effectiever – efficiënter

Meer weten over Spectades NEN2767-4 Conditiemeting? Download de Whitepaper

 

Scroll naar top