Spectades Safety Blueprint in de praktijk

Voor een groot bedrijf gespecialiseerd in opslag en overslag van olie heeft Spectades de Safety Blueprint in de praktijk gesteld. De opdrachtgever stond voor de uitdaging om de routinepermits voor tientallen terminals in evenzoveel landen te optimaliseren. Bij een grote terminal worden tussen de 100 en 200 work permits per dag uitgeven. Daarvoor maakte de grootste terminals van de opdrachtgever in 2017 al gebruik van een permit to work systeem. De uitdaging was om dit ook voor andere terminals te voorzien en de optimaliseren.

Infor EAM
Al snel werd gekeken naar de mogelijkheden om de Permit to Work module van Infor EAM te gebruiken. Dit systeem werd immers al op elke locatie gebruikt en was dus al geïntegreerd in de bedrijfsvoering. Daarbij heeft het gebruiken van de enterprise asset management oplossing voor je work permits nog bijkomende voordelen;

  • Een overzichtelijk systeem dus geen extra licenties, aparte handelingen voor inloggen en data overzetten
  • Flexibel systeem met veel mogelijkheden
  • Mogelijkheid om centraal data te verzamelen

Daarbij moest er ook gekeken worden naar een systeem dat gemakkelijk vanuit een centrale plek beheerd kan worden want niet elke locatie beschikt over een uitgebreide IT-afdeling beschikt. Al snel was de keuze voor de cloud oplossing van Infor EAM gemaakt. Daardoor kon de opzet gemakkelijk op alle locaties uitgerold worden.

Waarom de Spectades Safety Blueprint
In Nederland maakte onze opdrachtgever al gebruik van een zelfstandig ontwikkeld systeem. Hoewel het systeem te klein en niet betrouwbaar genoeg was, waren de gebruikers wel uitermate tevreden over de functionaliteit. “We waren eigenlijk verwend met de functionaliteit van het systeem dat we hadden en wilden dit ook toepassen in Infor. Via de standaard module in Infor EAM bleken we toch wat functionaliteit te missen en daarom hebben gezocht naar een oplossing die wel aan onze eisen kon voldoen. De Spectades Safety Blueprint bood ons eigenlijk alle functionaliteit die we zochten in ons geïntegreerde permit to work systeem”, aldus onze contactpersoon bij de opdrachtgever.

De resultaten
Na de implementatie van de Spectades Safety Blueprint zijn er bij de organisatie in de opslag en overslag van olie grote stappen gemaakt om het risicomanagement te professionaliseren, standaardiseren en te vereenvoudigen. Dat heeft geresulteerd in de onderstaande resultaten;

  • Gemeten tijdsbesparing van 50% op het uitgeven van routine permits
  • Professionalisering van permits op wereldwijd niveau omdat ze overal hetzelfde en altijd compleet zijn
  • Standaardisering van permits zodat je bij dezelfde routinematige werkzaamheden dezelfde voorwaarden hebt
  • Een standaard workflow voor work permits die door iedereen in het bedrijf wordt gevolgd

Prettige samenwerking
“De samenwerking met Spectades heb ik als zeer prettig ervaren. Ze zijn flexibel en hebben een klantgerichte houding. Spectades heeft een hele grondige Infor kennis. Ze zijn echt gepokt en gemazeld in Infor EAM en hebben ook goede contacten met Infor. Bij dergelijke processen gaat nooit alles in een keer goed en dan maken ze meteen hun agenda vrij om het op te lossen”, aldus de opdrachtgever.

Scroll naar top