Vertrouwd Spectades-gezicht neemt afscheid

Na vele jaren trouwe dienst rond het product Infor EAM en een warm dienstverband bij Spectades heeft Ineke Praamstra besloten om van haar pensioen te gaan genieten. Alle reden om stil te staan bij het vertrek van deze gewaardeerde functioneel consultant.

Ineke werkt nu ruim 30 jaar met Infor EAM of de voorlopers daarvan. Eerst 27 jaar bij Infor en de laatste vier jaren bij Spectades. Ze is naast functioneel consultant ook servicedesk coördinator. Haar profiel op de website van Spectades typeert haar. “Klanten en collega’s kunnen altijd op mij bouwen. Het begrip stabiliteit staat bij mij al sinds 1990 hoog in het vaandel. Dit bereik ik door met de nodige gedrevenheid, waar nodig ondersteund door het Spectades team, te zoeken naar een goede oplossing voor problemen en met passende dienstverlening. Ik behoor tot de oude (ervaren) garde, maar heb de passie voor het ontzorgen van de klant kunnen vasthouden. In mijn werk ben ik duidelijk en gestructureerd, waardoor je precies weet wat je aan mij hebt”.

Éminence grise
De woorden ‘bouwen’, ‘gedrevenheid’, ‘team’, ‘oude (ervaren) garde’ en ‘passie’ in haar profiel omschrijven een ware éminence grise. De kracht van deze term schuilt namelijk in de ware betekenis: iemand die advies geeft met grote invloed, maar zonder dat hij of zij zelf naar voren treedt. Of concreter: oudste persoon in een kring, die wegens ervaring en wijsheid groot gezag heeft. Maar waarom stopt Ineke dan?
Ineke: ”Ik ben 68 en werk twee dagen per week. Support en consultancy valt of staat met bereikbaar zijn voor je klanten. Dat betekent dat ik op mijn vrije dagen nog mijn mail check enz. Verder vind ik mijn werk ontzettend leuk en heb een fijne relatie met collega’s en klanten. Maar parttime werken is eigenlijk niets voor mij want dan wordt de afstand tot mijn werk te groot. De loyaliteit en inzet op het werk is bij de opvoeding van mijn drie zoons, als alleenstaande moeder, waarschijnlijk ook wel eens een nadeel voor de kinderen geweest. Maar de band met hen, hun partners en reeds zeven kleinkinderen is prima en daar krijg ik zeker meer tijd voor. Verder kijk ik graag films en nu het filmhuis in mijn woonplaats Gorinchem door Corona is gesloten, huren we met een groepje een film en kijken die samen thuis. Verder ga ik na de Corona, als het weer mag, lekker roeien. Dat is naast wandelen ook een grote hobby van me”.

Spectades
Ineke werd 1 mei 2017 na een dienstverband van 27 jaar bij Infor ontslagen. Ze had nog regelmatig contact met de mensen uit haar oude Infor-team die inmiddels bij het door Jan Doorduin in 2010 opgerichte Spectades werkten. Ineke: “Toen Jan me na mijn ontslag liet weten dat Spectades me in dienst wilde nemen was het zo beklonken. Ik heb nog vier prachtige jaren heerlijk gewerkt bij Spectades. Maar aan alles komt een eind en ondanks het rationele besluit om te stoppen zie ik er eigenlijk ook wel tegenop. Ik heb de AOW-leeftijd reeds overschreden, maar als je stopt met werken ben je in mijn ogen je professionele zelf kwijt. Het werk en de fijne band met mijn collega’s bij Spectades ga ik zeker missen. Ik ben in mijn vak van oudsher veelal de enige vrouw geweest. Ook mijn gezin was een mannengezin met drie zoons. En nu heb ik bij Spectades, naast leuke mannelijke, ook vrouwelijke collega’s. De laatste twee jaar zijn er drie vrouwen bijgekomen. Dat is mooi om mee te maken, het verandert de sfeer binnen een bedrijf. Spectades was een warm bad!. Typerend hiervoor is ook het jaarlijkse teamuitje. We gaan dan met medewerkers en partners een lang weekend ergens heen. Zo ging ik mee naar IJsland, Italie (Napels) en Zuid-Spanje. Afgelopen najaar is vervallen maar ondanks mijn vertrek ben ik nu nog uitgenodigd voor het Spectades Teamuitje naar Terschelling komende september. Dit soort dingen tekent Spectades en wordt door mij zeer gewaardeerd!

Bij Spectades vindt iedereen het erg jammer dat Ineke vertrekt, maar begrip voor de beslissing overheerst. En…..ze zien elkaar onder andere nog bij het teamuitje naar Terschelling.

Scroll naar top